Bemutatkozás

Bemutatkozás

Szia!
Eisen Dorottya vagyok, egészségmentor, személyi edző és rehabilitációs tréner.

Mint funkcionális táplálkozási tanácsadó és személyi edző, a komplex szemléletet tartom minden tevékenységem középpontjában. Meg vagyok győződve arról, hogy az egészség nem csak a helyes táplálkozás és rendszeres mozgás kérdése, hanem az alvásminőségünkön, a stresszkezelési technikáinkon és más életmódbeli pilléreken is múlik. Ezen elvek mentén segítem ügyfeleimet abban, hogy teljes körű változást hozzanak az életükbe, ami tükröződik fizikai és mentális jólétükben. Emellett aktív résztvevője vagyok Spartan Race és OCR versenyeknek, amelyek kihívást és inspirációt jelentenek számomra, de szakmai szenvedélyem az emberek életmódjának átfogó fejlesztése marad.

Nagyon fiatalon kellett szembesülnöm az egészségem felborulásával, ugyanis 15 éves koromban PCOS-t és inzulin rezisztenciát állapítottak meg nálam. A kezdeti félelmet és értetlenséget hamar felváltotta a cselekvőkészség, elkezdtem edzőterembe járni és megreformálni a táplálkozásomat.

A hivatásomban akkor lettem teljesen biztos, amikor 2 év elteltével gyógyszer nélkül – pusztán helyes táplálkozással és rendszeres mozgással – tünetmentes lettem. Érettségi után rögtön jelentkeztem személyi edző képzésre, majd 1 év múlva felvételt nyertem a Testnevelési Egyetem Egészségfejlesztő szakára és ezzel párhuzamosan folytattam edzői tanulmányaimat rehabilitációs mesterképzésen.

A hormonális egyensúlyom ugyan megmaradt, de a két iskola párhuzamosan történő teljesítése és a főállásban zajló edzői tevékenység egy olyan túlhajszoltságba vezetett, aminek a következménye egy két évig tartó súlyos pánikbetegség lett.

Ebben az időszakban tudatosult bennem, hogy a helyes táplálkozás és a mozgás csupán egy szelete az egészségnek.

Ahhoz, hogy ténylegesen egészségesnek mondhassuk magunkat, ahhoz holisztikusan kell vizsgálni az életünk minden területét. A táplálkozás és a sport mellett ugyanannyira fontos a mentális és a lelki egészségünk is, hiszen stresszmenedzsment és megfelelő regeneráció nélkül a testünk egészsége sem fog tudni hosszútávon megvalósulni.

Hálás vagyok, hogy ezeket a betegségeket megtudtam élni, hiszen a gyógyulásból szerzett tapasztalatokat tudom beépíteni a munkámba és segíteni minden olyan embernek, aki hasonló problémákkal küzd.

Végzettségeim :

2022 – 2023: V.Á.L.T.S Funkcionális Egészségmentor – Medközpont
2017-2021 : Egészségfejlesztő – Testnevelési Egyetem Rekreáció Tanszék
2021 : Népi Gyógyász – Magfalva
2019 : Funkció, Fittség, Teljesítmény – Thor Academy
2018 : Korrektív tréner ( rehabilitációs mesterképzés)
2016 : Személyi edző – Fitness Akadémia
2016 : Testépítő – Fitness Instruktor – Fitness Akadémia 

Írj nekem!