Bemutatkozás

Bemutatkozás

Szia!
Eisen Dorottya vagyok, egészségmentor, személyi edző és rehabilitációs tréner.

Munkásságomban a holisztikus szemléletet tartom a legfontosabbnak. Jelenleg szabadidőmben Spartan Race és OCR versenyeken versenyzem, a Fitness Akadémián oktatok táplálkozástan tantárgyat, valamint Funkcionális Életmód Mentornak és Népi Gyógyásznak tanulok.

Nagyon fiatalon kellett szembesülnöm az egészségem felborulásával, ugyanis 15 éves koromban PCOS-t és inzulin rezisztenciát állapítottak meg nálam. A kezdeti félelmet és értetlenséget hamar felváltotta a cselekvőkészség, elkezdtem edzőterembe járni és megreformálni a táplálkozásomat.

A hivatásomban akkor lettem teljesen biztos, amikor 2 év elteltével gyógyszer nélkül – pusztán helyes táplálkozással és rendszeres mozgással – tünetmentes lettem. Érettségi után rögtön jelentkeztem személyi edző képzésre, majd 1 év múlva felvételt nyertem a Testnevelési Egyetem Egészségfejlesztő szakára és ezzel párhuzamosan folytattam edzői tanulmányaimat rehabilitációs mesterképzésen.

A hormonális egyensúlyom ugyan megmaradt, de a két iskola párhuzamosan történő teljesítése és a főállásban zajló edzői tevékenység egy olyan túlhajszoltságba vezetett, aminek a következménye egy két évig tartó súlyos pánikbetegség lett.

Ebben az időszakban tudatosult bennem, hogy a helyes táplálkozás és a mozgás csupán egy szelete az egészségnek.

Ahhoz, hogy ténylegesen egészségesnek mondhassuk magunkat, ahhoz holisztikusan kell vizsgálni az életünk minden területét. A táplálkozás és a sport mellett ugyanannyira fontos a mentális és a lelki egészségünk is, hiszen stresszmenedzsment és megfelelő regeneráció nélkül a testünk egészsége sem fog tudni hosszútávon megvalósulni.

Hálás vagyok, hogy ezeket a betegségeket megtudtam élni, hiszen a gyógyulásból szerzett tapasztalatokat tudom beépíteni a munkámba és segíteni minden olyan embernek, aki hasonló problémákkal küzd.

Végzettségeim :

2022 – : Egészségmentor – Medközpont
2017-2021 : Egészségfejlesztő – Testnevelési Egyetem Rekreáció Tanszék
2021 : Népi Gyógyász – Magfalva
2019 : Funkció, Fittség, Teljesítmény – Thor Academy
2018 : Korrektív tréner ( rehabilitációs mesterképzés)
2016 : Személyi edző – Fitness Akadémia
2016 : Testépítő – Fitness Instruktor – Fitness Akadémia

Írj nekem!